Kebapçı Yusuf Usta - Mardin

Kebapçı Yusuf Usta hakkında kendi izlenimleri paylaşmadan önce Ömür Akkor Şef'in Habertürk gazetesindeki köşesinde Yusuf Usta ile ilgili görüşlerini paylaşmak istiyorum. 15 Nisan tarihli köşesinde şöyle bahsetmiş:


"Yusuf Usta'nın kebabı için bile Mardin'e gelinir. Tamamını zırhta çektiği kebabını gelen müşterisine göre şişleyip pişiriyor. Yanına salatası, piyazı, ayranı ile tam bir ziyafete dönüştürüyor. Ben kıyma kebabını çok severim ve bunun için senede 5 kez Adana'ya giderim şimdi rota artık yerini Mardin'e bırakacak gibi görünüyor. "
Fıstıklı Kebap 




Ömür Akkor Şef'in tavsiyelerini hep değerli bulmuşumdur. Bu yüzden Mardin'deki ilk durağım Yusuf Usta oldu. Mekan salaş denilecek cinsten. Mardin'de mekanların çoğunun böyle olduğunu söyleyebilirim. Yemeğin öncesinde aşağıdaki fotoğraftaki gibi salata ikram ediyorlar.


Yemek Öncesi salatalar


Ön araştırmama göre fıstıklı, cevizli ve acılı kebap tercih ediyoruz. Ayranlar bakır kaplarda kaşıkla geliyor. Gelelim lezzetlere... Hepsi gayet lezzetli ama fıstıklı kebap muazzam. İstanbul'da Horhor'da daha önce fıstıklı kebap denemiştim ama buradakiler apayrı. Et seçimi, etin zırhta çekilmesi gibi etkenler lezzeti doruklara çıkarıyor.


Yemek sonrasında Yusuf Usta'nın yanına gittim. Mangal başında fotoğraf çekerken yardımcı oldu. Sosyal Medyada da etkin olmaya çalışıyor. Uğrarsanız mutlaka kendisi ile tanışın. 

Cevizli Kebap

Lezzetin yanında en hassas noktalardan biri de gelen hesap. Emin olun fırsatçılık yapmıyorlar. Bize gelen hesap çok makuldu. En başta bahsettiğim gibi mekan salaş. Bu tür hassasiyetleriniz varsa uyarmış olayım. Mardin'e giderseniz Yusuf Usta'ya uğramazsanız Mardin'i gezdim demeyin...

Telefon: (0482) 212 79 85

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Forbrydelsen (The Killing)

Bursa'da Ne Yenir? (1)