Ufak Tefek Cinayetlerin İlham Kaynağı "Big Little Lies"

Bu senenin flash dizisi Ay Yapım'dan geldiği herkesin malumu. Ufak Tefek Cinayetler cast seçimi, konusu, görselliğiyle her hafta ekşisözlükte yüzlerce entrynin girilmesine sebep oluyor. İlk bölümde sözlük yazarları Big Little Lies'dan aparma olduğunu yazmıştı. Ondan beri izleme niyetindeyim ve nihayet amacıma ulaştım. 

Kaynak: IMDB
Liane Moriarty'nin dizi ile aynı isimli romanından uyarlanmıştır. Konusu, oyuncu seçimi, sahne çekimleri harikalar yarattığını söyleyebilirim. Zaten bu seneki 69. Emmy Ödüllerinde 8 dalda aday gösterilmiş ve 6 ödül almıştır. 

Kaynak: Trendus.com
Oyunculuklara gelirsek dizide çocuk oyunculardan baş roldeki oyunculara kadar hepsi rolüne cuk oturmuş. Nicole Kidman yaşının çok ötesinde harikalar yaratmış ama Reese Witherspoon, Madeline rolü ile hayattaki eksilerinin yanında çenebaz tarafı, her şeye yetişen, tam bir organizatör halleri ile beni büyüledi. 


Big Little Lies'ı izleyince bizim Türk dizilerinin ahvalini daha iyi anladım. Bu yazıyı yazdığımda Ufak Tefek Cinayetlerin 10. bölümü oynuyordu televizyonda. Dizide daha dişe dokunur bir ilerleme yok hem de her bölüm yaklaşık iki saat. Sakız gibi basit konuları uzatmalar, slow motion sahneler, karşılıklı bakışmalar diziden soğutacak cinsten. Üstelik şu an yayında olan en kalburüstü dizi olduğunu söyleyebilirim. Big Little Lies'a gelirsek bu sezon sadece 7 bölüm ki daha öncesinde mini dizi olarak açıklanmıştı. Yani; karakterlerin anlatımı, olayların kurgusu ve final sadece 7 bölümde bitirildi. Böyle olunca kaliteli yapım izliyorsunuz.

Son olarak; neredeyse her dizi incelememde bahsettiğim gibi dizilerin çıtasını yükselten en önemli faktörlerden biri jenerik ve müziği. Big Little Lies'ınki bir hayli başarılı, şuraya bırakalım...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Forbrydelsen (The Killing)

Bursa'da Ne Yenir? (1)

Kebapçı Yusuf Usta - Mardin